Kikkererwten salade met Citroen Padre Oliva
Voorbereiding
- Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken.
- Halveer de cherrytomaten, snijd de bosui in ringetjes en hak de knoflook fijn of gebruik de knoflookpers.
Kikkererwten bakken
- Verhit een scheutje Padre Oliva olijfolie in een koekenpan.
- Voeg de knoflook toe en fruit deze 1 minuut op middelhoog vuur totdat het aromatisch is.
- Voeg de kikkererwten toe en bak ze 5-7 minuten mee, zodat ze licht knapperig worden.
- Breng op smaak met zeezout en paprikapoeder.
Salade samenstellen
- Meng de spinazie, cherrytomaten en bosui in een kom.
- Voeg de gebakken kikkererwten toe.
- Besprenkel royaal met Padre Oliva olijfolie
Serveren
- Serveer de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.
- Lekker als lichte lunch of bijgerecht.
Tip: Je kunt eventueel ook wat geroosterde noten of fetakaas toevoegen voor extra bite en smaak.
